A Thealoz Duo előnyei

Egyedülálló kombináció szemszárazság esetére

A Thealoz Duo egy tartósítószer-mentes, hipoozmoláris oldat, amely két fő összetevője – a trehalóz és a nátrium-hialuronát - segítségével enyhíti a szemszárazság tüneteit.

A TREHALÓZ ELŐNYEI

Sejtvédelmet biztosít – A szemfelszín sejtjeiben támogatja a sejt életképességének megőrzéséhez, a sejt regenerációjához elengedhetetlen mechanizmusokat (fehérjevédelem, ozmotikus egyensúly szabályozása, a sejtmembrán védelme, a sejten belüli anyagcserefolyamatok támogatása)

Regeneráló hatású – képes a száraz szem betegség okozta szemfelszíni károsodásokat megállítani és visszafordítani.

Hozzájárul a szem UVB védelméhez – regeneráló, sejtvédő hatása miatt képes a szemfelszíni sejteket megvédeni az ultraibolya (UV) által kiváltott oxidatív károsodásoktól.

A NÁTRIUM-HIALURONÁT ELŐNYEI

Hidratál - helyreállítja a vízhiányos könnyfilmet, csökkenti a párolgását, jelentősen csökkentve a száraz szem tüneteket

Tartós hatást biztosít - növeli a könnyfilm stabilitását, jól tapad a szemfelszínen

Komfortérzést nyújt - megkönnyebbül a száraz, irritált szem

MIT TUDUNK A TREHALÓZRÓL?

Egy, a természetben is megtalálható diszacharid, amelyet bizonyos növényekből – mint a Jerikó rózsája – vonnak ki, mivel képes stressz (kiszáradás, ozmotikus stressz, fagyás) esetén is a túlélésre.

Fő tulajdonsága az anhidrobiózis – „élet víz nélkül”.

A Jerikó rózsa (Selaginella lepidophylla) is a trehalóznak köszönhetően túlélheti a rendkívüli kiszáradást, amely száraz tömegének 12,5% -át teszi ki.

MIT TUDUNK A NÁTRIUM-HIALURONÁTRÓL?

A nátrium-hialuronát egy rendkívül jó vízmegkötő képességű hidratáló anyag, amely az emberi szervezetben- többek között a szemben, ízületekben és bőrben is megtalálható.

A nátrium-hialuronát „arany standard” összetevőnek számít a száraz szem terápiájában.

AZ OZMOTIKUS EGYENSÚLY HELYREÁLLÍTÁSA, MEGŐRZÉSE

Szemszárazság esetén a könnyfilm veszít a víztartalmából, ezért a könnyfilm só koncentrációja megnövekszik. A besűrűsödött könnyfilmmel határolt szemfelszíni sejtekből víz áramlik ki, ezáltal a sejtek dehidratálódnak, kiszáradnak.

A Thealoz Duo alacsonyabb koncentrációja (hipoozmolaritása) révén vízforrásként szolgál a sűrű könnyfilm és a szemfelszíni sejtek számára, hozzájárulva azok regenerálódásához.

A készítmény használata során a páciensek cseppentést követően „jóleső érzésről”, panaszaik megszűnéséről számolnak be, egy csöppentés hosszantartó megkönnyebbülést nyújt a száraz szemnek.

TARTÓSÍTÓSZER-MENTESSÉG

MIT ÉRDEMES TUDNI A TARTÓSÍTÓSZEREKRŐL?

A szemcseppekben lévő tartósítószerek a tartályban lévő oldat felülfertőzését akadályozzák meg, cseppentéskor ugyanis a visszaáramló cseppel/levegővel kórokozók juthatnak vissza a tartályba. A szemcseppek tartósítószer tartalma azonban hosszan tartó használat esetén gyulladásos folyamatokat indíthat el, allergiát okozhat. A tartósítószerek, mint toxikus anyagok, a száraz szem kialakulásának ördögi körében szerepet játszanak, csökkentve a könnyfilm stabilitását, tovább súlyosbítva a száraz szem betegséget.

Különösen fontos, hogy a műkönny ne tartalmazzon tartósítószert:

  • ha tartósan használ műkönnyet
  • kontaktlencse viselése esetén
  • ha egyéb szembetegségre más tartósítószert tartalmazó cseppet használ
  • szemészeti műtétet követően.

A tartósítószer-mentes cseppek alkalmazása mellett a szemfelszín irritációja csökken, a tartósítószer-mentes készítmények hosszú távon is jól tolerálhatók.

A TARTÓSÍTÓSZER-MENTES ABAK TARTÁLY

STERIL CSEPPEK

A Thealoz® Duo szemcsepp olyan innovatív, prémium technológiával előállított készítmény, amely nem tartalmaz tartósítószert. A tartósítószer-mentessége az innovatív technológiával kialakított ABAK tartálynak köszönhető, amely összetett szűrőrendszerével biztosítja a benne tárolt oldat sterilen tartását.

KALIBRÁLT CSEPPMÉRET

Az ABAK® tartály speciális rendszere biztosítja a megfelelő cseppméretet, minden nyomásra ugyanolyan méretű cseppet enged kijutni a cseppentőfejből, így nincs felesleges cseppentés vagy folyás a tartályból.

FELBONTÁSTÓL 6 HÓNAPIG HASZNÁLHATÓ

A Thealoz® Duo szemcsepp felbontástól számított 6 hónapig alkalmazható.

KÖNNYEN ALKALMAZHATÓ

UVB VÉDELEM

A Thealoz® Duo szemcseppben található trehalóz összetevő képes megvédeni a szem felszínét az ultraibolya (UV) által kiváltott oxidatív károsodásoktól. Bár nem váltja ki a napszemüveg használatát, ezen tulajdonsága által a Thealoz® Duo hozzáadott értéket képvisel a szem UV-B sugarak elleni védelmében.

Ma már köztudott, hogy nemcsak bőrünket, hanem szemünket is védeni kell a káros UV sugaraktól, mert az UV sugárzás káros hatásai a szemben összeadódhatnak és hosszú távon szem károsodást idézhetnek elő. Érdemes tehát a megelőzésre egy kis energiát fordítani és olyan megfelelő szűrőtulajdonságú napszemüveget viselni, amely kiszűri az UV-A, UV-B és UV-C sugárzást is.

A Thealoz® Duo szemcsepp trehalóz összetevője segíti megvédeni a szemfelszíni sejteket UVB sugarak okozta oxidatív károsodástól.

A Thealoz® Duo műkönny használatával tehát hozzájárulhatunk szemünk UV védelméhez a rohanó hétköznapokban is, azonban fontos, hogy a műkönny használata nem helyettesíti a megfelelő napszemüveg viselését.

MINDEN TÍPUSÚ KONTAKTLENCSÉVEL ALKALMAZHATÓ

A kontaktlencse viselése fokozza a szemszárazságot, szemirritációt okozhat. Sokaknak segít a száraz szem panaszok enyhítésében és a szem hidratálásában a műkönny használat. A kontaktlencse használók számára különösen fontos, hogy az alkalmazott műkönny jól tolerálható legyen. A kellemes érzés és tartós hidratálás mellett fontos szempont az is, hogy a készítmény ne tartalmazzon tartósítószert, a hosszabb távon alkalmazott tartósítószer ugyanis tovább csökkentheti a könnyfilm stabilitását, súlyosbítva a száraz szem betegséget.

A Thealoz® Duo szemcsepp/műkönny olyan tartósítószer-mentes készítmény, amely minden típusú kontaktlencsével alkalmazható.

A Thealoz® Duo 10 ml szemcsepp ajánlott fogyasztói ára: 5 749 Ft

A Thealoz® Duo szemcsepp a száraz szem kezelésére szolgáló orvostechnikai eszköz / gyógyászati segédeszköz. CE0459

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Allergia

Derékfájás, rándulás, vállmerevség, ízületi fájdalom

Fájdalomcsillapítás

Normál látás

Szemszárazság

Szemszárazság és regeneráció

Hormonmentes fogamzásgátlás

Hasmenés

Feszültségoldás

Normál porcképződés