Hialuronsav a szemészetben

A hialuronsav ma már széles körben ismert, használata egyre gyakoribb a szépségiparban, gyógyászatban.

A hialuronsav (hialuronan, hialuronát) nagy molekulájú szénhidrát, amelynek szerepe az emberi szervezetben a víz megkötése, illetve a síkosítás biztosítása az ízületekben, izmokban. A hialuronsav egy természetes anyag, melyet magas hialurantartalmú szövetekből vonnak ki, (pl. kakastaréj), de előállítása történhet bakteriális erjesztéssel is.

Előnyös tulajdonságai miatt a gyógyászatban is használják. A negyvenes évekre a hialuronsavat szinte minden állatfajból izolálták és hamarosan világossá vált, hogy a hialuronsav számos fontos betegség kezelésével hozható kapcsolatba, mint pl. a rheumás arthritis, degeneratív arthritis és néhány szemészeti-, és bőrbetegség.  A hialuronsav nagy előnye, hogy nem okoz irritációt, ami nagyban növeli a felhasználás lehetőségeit.

Ahogy az emberi test számos szervére, szervrendszerére, úgy a szemre is jó hatású a hialuronsav. Megtalálható az üvegtestben, fontos szerepe van a szem alakjának és egészségének megtartásában és a szemszárazság megelőzésében, gyógyításában. Az első hialuronsavas szemészeti termékeket szemműtétek után használták, hogy gyorsítsák a gyógyulást és javítsák a látást. Mára már számos nedvesítő hatású műkönny készítmény fontos alkotórésze, melyet széles körben használnak a szemszárazság tüneteitől szenvedő betegek.

Magyar vonatkozás a hialuronsav történetében!

1942-ben Dr. Balázs Endre szabadalmat nyújtott be a hialuronsav sütőipari felhasználására. Ekkor, a második világháború idején a tojás hiánycikk volt, a hialuronsavat a tojásfehérje helyettesítésére használták. Dr. Balázs Endre az ezt követő fél évszázadban a hialuronsavval kapcsolatos kutatások kiemelkedő alakjává vált. A kilencvenes évek már a hialuronsav-származékok évtizede volt, Dr. Balázs Endre kutatásai ekkor is jelentős eredményeket értek el.

A Thealoz® Duo 10 ml szemcsepp ajánlott fogyasztói ára: 5 749 Ft

A Thealoz® Duo szemcsepp a száraz szem kezelésére szolgáló orvostechnikai eszköz / gyógyászati segédeszköz. CE0459

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Allergia

Derékfájás, rándulás, vállmerevség, ízületi fájdalom

Fájdalomcsillapítás

Normál látás

Szemszárazság

Szemszárazság és regeneráció

Hormonmentes fogamzásgátlás

Hasmenés

Feszültségoldás

Normál porcképződés